НОВИ САД НЕ ЗАСЛУЖУЈЕ ОВАКВУ ВЛАСТ!

Петак, 10. Јануар обележен је новим протестом незадовољних грађана Новог Сада, који излазе на улице свога града изражавајући незадовољство и непристајање на аутократски режим Александра Вучића који већ 7 година урушавањем виталних државних институција, безобзирним гушењем медија али пре свега страховладањем, Србију одржава у потпуној друштвено-социјалној дезоријентисаности уз незаустављив пад свих, нарочито моралних, вредности, свести и знања њених некада часних грађана.

Протест је обележен добро познатом паролом "Бојкота" уз посебни осврт на катастрофално и неодрживо стање у медијима.

Присутним грађанима најпре се обратио модератор протеста Никола Булатовић који се захвалио својим комшијама на истрајности и вољи да одрже жар наде у овоме мраку већ пуних годину дана, те поручио да протести неће стати! Булатовић посебно наглашава да је стање у медијима данас недопустиво уз опаску да - системско приказивање лажно искривљене реалности про режимских медија, урушавање части и достојанства као и довођење пред руб егзистенције часних новинара праћено фингирањем афера и јавним линчовањем свих резимских неистомишљеника - представља злочин за који казна мора бити неизоставна!

Након Булатовића, Новосађанима се обратио њихов комшија, публициста и пензионисани новинар Ђорђе Рандељ који је присутнима обећао "да неће сипати истину брзином муње јер зна да Војвођани воле да раде ствари натенане". У свом обраћању Ђорђе истиче да у предстојећим месецима на политичкој сцени Србије места има за само једну тему - тему Бојкота! Исказујући незадовољство тренутним изборним условима Рандељ указује да је сам позив на бојкот заправо "лицемеран" јер не постоје назнаке да ће предстојећи избори садржати и минимално елемената потребних да се уопште тако и назову. Наводећи разлоге за бојкот, Рандељ наглашава апсолутно одсуство могуцности јавног сучељавања мисљења као и апсурдну незаступљеност опозиционих кандидата на изборима одржаваним у претходних 7 година: "ово сто сад гледамо је једна класична једнопартијска држава". Своје обрацање заврсио је позивом новосађанима да се активно укључе у кампању бојкота, јер је "бојкот једини излаз до часних, људских и равноправних изборних услова".

Новинар Срђан Шкоро захвалио се окупљенима и честитао им на вољи да истрају у спровођењу основог задатка сваког грађанина - борби за слободу!Шкоро је нагласио да ниједан Новосађанин као домаћин града Европске престонице културе не сме да дозволи да га представљају охоли и некултурни људи: "Нови Сад не заслужује ову власт, Србија не заслужује ову власт". Скоро је поносно нагласио да протести јесу уродили плодом, те да су изнедрили афере попут "Јовањице", "Kрушик", "Јутка", "Диплома"... Такође, исказао је жељу да грађани остану јединствени и поносни у предстојећој борби са жељом да јој се што пре види крај "ако хоћемо, спровешћемо"..."у бој, у бојкот! Живела слободна Србија, живела слободна Војводина, живео слободан Нови Сад! До победе!".

Галерија:

Protest 10-01-2020

Пратите нас на друштвени мрежама: