ЈЕДИНИ ИЗБОР ЈЕ СМЕНА КОРУМПИРАНЕ ВЛАСТИ

Садашња власт у Новом Саду, Војводини и читавој Србији припрема лажне изборе, а сви који буду учествовали на тим изборима учествоваће због себе и својих интереса, а не због грађана и државе, поручено је са вечерашњег протеста против режима Александра Вучића у центру Новог Сада. Учешћем у режираној изборној превари, не може се ни ослабити, а камоли сменити, аутократска власт, већ се тој власти само може обезбедити лажни легитимитет који Вучић управо очајнички тражи. Енормно загађења ваздуха и бахати и неодговоран однос који према том озбиљном проблему ових дана јавно показују највиши носиоци државне власти, још један су доказ да наше градове, покрајину и читаву земљу воде корумпирани људи које животи и здравље грађана уопште не занима и којим је једино стало до тога да себи пошто-пото обезбеде још један мандат на власти.

Председник Покрајинског одбора Демократске странке за Војводину Небојша Новаковић подсетио је на то да се вечерас навршава годину дана од почетка протеста у Новом Саду и оценио да смо данашњу Србију гледали у футуристичким филмовима, у којим људи по улици ходају са гас-маскама и у којим се ништа не види од магле, испарења и дима. Он је питао садашњу власт у Новом Саду зашто наша вода има мирис и зашто видимо ваздух који дишемо, када не би требало ни да вода има мирис ни да је ваздух видљив? С друге стране, како је приметио, око нас се не виде бољи живот и све остало што би морало да се види. "Од свих визија будућности које могу да имају људи који воде једно друштво, нас је задесила несрећа да се код нас остварује визија апокалипсе. За то можемо да "захвалимо" људима који данас воде ову државу и друштво," закључио је Новаковић.

Небојша Новаковић је упитао власт зашто у "граду културе" управо културне институције као што је Студио М и Позориште младих остају без простора за рад, зашто се духовно и културно наслеђе баца на сметлиште и зашто смо "први у свему оном у чему не би требало да будемо први"? Он је подсетио на најновије податке који показују да је земљу у последњих седам година напустило 650000 људи и одмах одговорио на питање зашто је међу оним који беже тако много младих. "Млади људи одлазе зато што овде на сваком кораку виде негативне примере и негативну селекцију. Беже од среће и напретка који нам је наводно донела садашња власт. Такав егзодус не би могла да издрже ни јача друштва од нашег и зато је крајње време да нешто предузмемо и да спасимо оно што се још може спасити. Зато је од посебне важности да наставимо наше протесте до коначне победе," поручио је на крају Небојша Новаковић.

Потпредседник Народне странке Никола Јовановић је објаснио да опозицију и грађане уопште не занима да ли ће учесници лажних избора морати да освоје пет или три посто гласова да би освојили посланичке и одборничке мандате. Према његовим речима, за изборе је једино важно да ли су слободни и поштени и само по томе се могу оцењивати. Уколико избори нису слободни и поштени, на њима не треба учествовати јер се на лажним изборима не може мењати ни власт ни систем. "Живимо у систему у којем један човек о свему одлучују и у којем се један човек поставља као неко ко све зна најбоље. У том систему се уништава читава наменска индустрија и производња оружја да би породица министра унутрашњих послова стекла огромно богатство. Такав систем није нормалан и ми не желимо да такав систем користимо за себе и да паразитирамо на њему. Ми искрено желимо да из темеља променимо тај систем, а таква промена није могуће на лажним изборима. Ко пристаје на лажне, никад се неће изборити за праве, слободне и пошетене, изборе," истакао је Јовановић.

Никола Јовановић је обавестио окупљене грађане Новог Сада да су му познати резултати последњег истраживања јавног мњења које је наручио владајући режим и да су резултати показали да Александар Вучић први пут после 2012. године значајно губи подршку својих бирача. Људи који су све време гласали за Вучића више му не верују, а то је уједно и најбољи доказ да су људи који протестују широм Србије и који се на улицама својих градова боре против садашње власти - на правом путу. Јовановић је зато позвао грађане који су се и вечерас окупили на платоу испред Српског народног позоришта да истрају у својим протестима до коначне победе и слома аутократске власти једног човека и његових присталица, који је известан и много ближи него што мисле људи опијени влашћу и тренутном моћи.".

Галерија:

Protest 17-01-2020

Пратите нас на друштвени мрежама: