ПОДРШKА ТЕЛЕВИЗИЈИ Н1 И БОЈKОТУ ЛАЖНИХ ИЗБОРА

Председник Независног удружења новинара Србије Жељко Бодрожић рекао је вечерас у Новом Саду да режим Александра Вучића уочи предстојећих избора покушава да ућутка и угуши малобројне слободне и независне медије и да се због тога телевизија Н1 нашла на удару. Бодрожић је на протесту који се дуже од годину дана одржава сваког петка на Позоришном тргу упозорио на то да је владајући режим "кренуо у коначан обрачун са свима који другачије мисле" и оценио да је то заправо "финале процеса" који је започет доласком Вучића и његових следбеника на власт. Према Бодрожићевим речима, Србија је са садашњом влашћу "уместо медијске стратегије добила медијску трагедију".

"Садашњи владар Србије све време гуши слободне и независне медије, док истовремено појачава контролу над јавним сервисом и другим медијима преко којих шири лажну причу о "златном добу". Преотели су и уништили лист Дневник и Радио телевизију Војводине, из које се растерали групу најталентованијих младих новинара која се у тој информативној кући окупила у последњих 30 година. Све беспризорније етикетирају телевизију Н1, а новинаре и уреднике те телевизије проглашавају за непријатеље државе. Тако угрожавају и њихову безбедност, док истовремено немилосрдно пљачкају јавне буџете како би намакли паре за своја пропагандна гласила," нагласио је председник НУНС-а Жељко Бодрожић.

Окупљани грађани и присталице "Савеза за Србију" подржали су новинаре и уреднике телевизије Н1 и затражили од власти да одмах прекине са злоупотребом Талекома и других јавних предузећа и ресурса у обрачуну са професионалним и независним медијима.Раширен су транспаренти и плакати са знаком Телевизије Н1, уз поруку да грађани бранећи ту телевизују бране своје право да буду истинито и правовремено информисани. Kако је речено, да није било Телевизије Н1, грађани Србије уопште не би били информисани о заплени марихуане на иђању "Јовањица", ноћном рушењу у Савамали, догађајима у ваљевској фабрици "Kрушик" и истини о животу под садашњом влашћу.

Са платоа испред Српског народног позоришта је поручено да ће се у Новом Саду наставити протести против режима Александра Вучића и најављено да ће у њима учествовати сви они који су организовали и носили новосадске протестне скупове под називом "1 од 5 милиона". Грађани и опозиција су поново позвани да не учествују у предстојећем гласању за државну и покрајинску скупштину, као и локалне власти, те да се придруже "Савезу за Србију" и другим политичким и грађанским организацијама које су већ прогласиле бојкот намештених избора.

Галерија:

Protest 31-01-2020.

Пратите нас на друштвени мрежама: