НАKУПАЦ ГЛАСОВА БОKАН ЈЕ ЛИЦЕ И НАЛИЧЈЕ ВЛАСТИ ВУЧИЋА И ВУЧЕВИЋА

Новосадски огранак "Савеза за Србију" обавештава јавност да у Новом Саду свакодневно јача подршка бојкоту лажних избора и да већ сада нема никакве дилеме како већина грађана Новог Сада неће изаћи на биралишта крајем априла. Чврст став опозиционих политичких странака и грађанских организација да не учествују на лажним изборима и подршка грађана бојкоту натерала је градску власт у Новом Саду да поново ангажује и Томислава Бокана - познатог по куповини гласова на изборима и правоснажно осуђиваног због кривичног дела трговине утицајем. Одлука новосадског градоначелника Милоша Вучевића и Српске напредне странке да својој страначкој листи на локалним изборима прикључи Бокана и његову организацију "Динара-Дрина-Дунав" недвосмислен је сигнал панике у редовима власти и још један доказ бескрупулозне решености владајућег режима да по сваку цену и на све начине повећа одзив бирача и прогласи успех избора. Вучевић и остали извршиоци налога вође режима Александра Вучића очигледно су од свог газде добили налог да "намакну" гласове како знају и умеју, чим су пристали на јавну бламажу да поново сарађују са човеком кога су сами хапсили због малверзација у Јавном комуналном предузећу "Водовод и канализација" и кога су сами јавно оптуживали за куповину гласова.

"Савез за Србију - Нови Сад" позива опозиционе странке и грађане да истрају у својој одлуци да не учествују у лажним изборима и охрабрује све остале противнике криминалног режима да се прикључе бојкоту. Власт која се формира на основу лажних избора, на којим није учествовала већина грађана и опозиција, није легитимна и не може бити призната као легална. Поготово ако се већ сада види како та власт планира да гласове бирача обезбеди класичном куповином, уценама, притисцима и разним малверзацијама, у којим отворено ангажује и људе који су оптуживани и осуђивани за политички криминал.

U Novom Sadu, 05.02.2020.