ПОДРШKА РАДНИЦИМА ПОШТЕ У ШТРАЈKУ

Новосадски огранак "Савеза за Србију" (СзС) подржава захтеве поштанских радника који већ данима штрајкују тражећи повећање плата и боље услове рада. Заједно са активистима "Омладинске студентске акције" и грађанима, представници новосадског СзС-а присуствовали су и данашњем скупу подршке запосленим у Јавном предузећу "Поште Србије" испред зграде Главне поште у Новом Саду.

Наташа Дејановић Данчетовић је у име штрајкача обавестила окупљене да данашњи преговори са пословодством нису донели никакав помак у испуњавању постављених захтева и најавила да се штрајк наставља и сутра. Она је објавила да се у међувремену драматично шири списак суспендованих штрајкача и да их је данас већ око 300 само у новосадским поштама. Према речима Наташе Дејановић Данчетовић, која је такође суспендована, управа је послове радника у штрајку доделила запосленим по уговору о обављању привремених и повремених послова, за које већина тако ангажованих није обучена. Она се извинила грађанима који ових дана не могу добити потребну услугу у поштама, али и најавила да штрајк из разумљивих разлога не може бити прекинут док захтеви не буду прихваћени.

Нов протестни скуп испред Главне поште заказан је за сутра у 10 часова, а штрајк поштанских радника ће бити и једна од тема сутрашњег протеста на Позоришном тргу од 18 часова. "Савез за Србију" подржава оправдане захтеве запослених у поштама широм земље, а поруке подршке и солидарности са радницима у штрајку, данас је запосленим у зрењанинској пошти пренео председник Демократске странке др Зоран Лутовац, који је разговорао са незадовољним радницима централне поште у том граду.